Šta je informacija?


Psihoterapija za lečenje ovisnosti, zavisnosti, depresije, narkomanija, kocka, sociofobija, anksioznost, fobija
Informacija je neodvojivi deo našeg okruženja. Ona neprestano prodire u čoveka nezavisno od toga da li je on svestan toga ili ne. Informacija utiče najvećim delom preko podsvesti i ta činjenica se u psihoterapiji obično koristi za ubrzano izlečenje. Ona formira događaje u našem životu, probleme, pobede, bolesti, ozdravljenja... Kada se čovek ne oseća dobro, kada ga često snalaze razne bolesti, kada je nezadovoljan sobom i drugima, to je znak da je informaciona homeostaza ozbiljno narušena.

Šta još igra važnu ulogu u formiranju zdrave informacione homeostaze?

Količina ulazne informacije je takođe od vitalnog značaja. Njen nedostatak, tišina i praznina najčešće rađaju strahove i anksioznost. U takvim slučajevima je čovek prinuđen da krene u potragu za drugim izvorima informacije uključujući i one netačne i lažne, drugim rečima, to je informaciju koja je nezdrava i štetna po svakog od nas. Fenomen ljudske psihe je to što su sumnjičavost i nepoverenje na neverovatan način isprepletene sa naivnošću i povodljivošću. Dešava se i da uznemireni mozak počinje izmišljati samoobmane, fantazije ili halucinacije. Informaciona glad može dovesti do psihoze i čak i smrti.

Ljudski život je kolekcija utisaka i šta se dešava kada oni presahnu, da li ja tada živim ili ne?

Kvalitet informacije je još jedno ključno pitanje.

- Neko često sluša žalbe okoline na razne nevolje i nepravdu.
- Neko drugi biva bombardovan rečima o bolestima, diagnozama, fizičkim mukama i duševnim jadima.
- Trećeg okružuje svet narkomana i dilera. Svi razgovori se svode na razne vrste droga, načine pripreme i konzumiranja. Često se govori o kriminalnim delima. Neretko se govori o želji da se skine i da se izleči. A kada čovek konačno ode na lečenje, ponovo se čuju narkomanski razgovori koji se nastavljaju na grupnim terapijama.

Šta Vi mislite, da li sva ta negativna informacija ometa čovekovo ozdravljenje i promenu životnog stila?

Da. Ona ga vuče u užasnu narkomansku prošlost i nitima destruktivnih reči čvrsto vezuje za bolest i probleme. Ovisnik se vrti u začaranom krugu bolest-bolnica-bolest...

To je razlog zašto mi posvećujemo toliko pažnje Vašim pozitivnim utisccima. Liječenje fobija, psihoanaliza, socijalna fobija, agorafobija, narkomanija, alkoholizam, depresija, anksioznost, strahovi, individualna i grupna psihoterapijaima, rečima i emocijama. Pomažemo Vam u putovanju za zdravljem u ispunjavanju najprijatnijim slikama, mirisima i zvukovima.

Psihoterapija je zasnovana na zaštiti zavisnika od destruktivne informacije mikrosociuma i masmedia. Zatim se oslobađa od negativnih informacionih naslaga disajnim, glasovnim i motornim treninzima. Na kraju, se unosi izabrana pozitivna informacija specijalnim kompjuterskim programima.