Ispovesti o izlečenju depresije, anksioznosti, paničnih napada...


Želim da vam se još jednom zahvalim na pažnji i nezi i neponovljivom iskustvu u onih pet dana moje terapije.
Život sada izgleda drugačije, izgleda mnogo bolje.
Nema više ni traga od pređašnje anksioznosti i neodređenih strahova. Potpuno sam smirena i pribrana.
Ponovo sam ispunjena pozitivnim razmišljanjima o sebi i svom životu. Ponovo imam pregršt novih ideja, želja, planova, interesovanja... Ponovo sam u stanju da se odbranim od svakodnevnog stresa i tuđih negativnih emocija koristeći svoj optimizam i pozitivnost.
I.P (6 meseci posle Infoturn-a)

Pre tretmana INFOTURN bila sam potrošena osoba, mnogo zabrinuta majka nesvesna da svojim strahovima ne da ne mogu da se zdravo brinem za svoju decu nego I njih mogu da uvučem u razne psihoze. Dakle, da bi deca rasla zdravo u kući ne sme biti nezadovoljstvo, svaki problem ima rešenje samo ga treba prvo prihvatiti, razumeti I uraditi ono što je najbolje da bi se on rešio. Svi moji strahovi su besmisleni misleći I plašeći ih se mi ih samo hranimo a sebe I sve oko sebe, često I nesvesni da to činomo, uništavamo.
Prvi doživljaj sam osetila tek 4. Dan, ali je važno da sam uspela.
Sada mislim da imam snage da život nastavim zdravo, slobodna od svih strahova, sposobna da shvatim ono što me je najviše gušilo kod mog supruga (alkohol) jer to je zaboga I njegova nesreća, a ne da ga okrivljujem već da mu probam pomoći na način koji do sada nisam poznavala a zašto nisam, nisam jer sam bila puna besa, gorčine, nezadovoljstva,… Ako pogledam sve drugo ono što on jeste, on je divan zaista, fenomenalan čovek, samo treba od njega da uzmem ono lepo što nudi a toga ima zaista mnogo.
Znala sam da imam divnu decu a to se sada I potvrdilo I šta čoveku preostaje već da neguje sve lepo što ima I uživa u životu.
Na kraju moram da napomenem da iako sam na ovaj tretman došla bez podrške bilo koga od prijatelja I porodice, svi su bili nepoverljivi, pa I ja sama, ali sam odlučno rekla probaću NISAM POGREŠILA, VREDELO JE.
I.J.

Problem koji mi se pojavio je dijagnostikovan kao interpretativni sindrom. Javljale su mi se misli koje su me uznemiravale i kojih nisam mogao da se rešim. Mesec dana nakon dijagnoze dolazi do pojave anksioznosti, napada panike i blage depresije kao nuspojave lečenja medikamentima. Tada, putem Interneta, saznao sam za postojanje vase klinike koja se specijalizuje izmedju ostalog i za lečenje ovih mojih simptoma. Obavljen je uvodni razgovor sa doktorom i ustanovljeno je da mi se može pružiti pomoć u ovoj klinici. Terapija se odvijala u dva vikenda u trajanju po osam sati. Obuhvatala je tretiranje medikamentima kao i grupne seanse sa doktorom koje su se sastojale od raznih vežba disanja i drugih vežbi koje su za cilj imale podizanje energije celokupnog organizma. Posle prvog vikenda primećeno je blago poboljšanje. Posle drugog vikenda moje stanje se znatno poboljšalo tako da je i od strane doktora konstatovano da lečenje može da se nastavi samo medikamentno.
Posle ove terapije moje stanje se popravljalo iz dana u dan uz vežbanje koje je naučeno na tim seansama i korišćenje medikamenata. Sada sam mnogo bolje, anksioznost i napadi panike su skoro nestali a i moja primarna bolest se kreće u dobrom pravcu ka izlečenju.
V.L.

Alkoholizam i depresija

Obratila sam se RefindYourWay-u za pomoć zbog problema depresije, ankisoznosti i alkoholizma.
Već dugo godina se borim protiv depresije. Bila sam in psihoterapijama i uzimala sam i lijekove, ali nisam postigla zadovoljavajuće rezultate.
Več nakon prvog dana terapije, osjećala sam se puno bolje i mnogo smirenije. Jako je teško opisati što se osjeća prilikom tretmana. Dešavaju se promjene i na fizičkom i na psihičkom stanju.
Dobila sam i odgovore na mnoga pitanja koja su me mučila u životu.
Nakon petodnevne terapije sad se osjećam kao nova osoba spremna da započne sve iz početka.
A.M.

Na lečenje sam došao sa problemom depresije i alkoholizma. Seanse kod Dr Viktora su mi pomogle u preilazilaženju svih simptoma depresije, pronalaženja duhovnog mira i spoznaje mnogih stvari naophodnih za vođenje, kako psihičkog, tako i fizički zdravog života.
I.S.

INFOTURN

Pre desetak dana obratio sam se doktoru na osnovu preporuke svog lekara, u vezi depresije koju sam intenzivno osecao u periodu od preko mesec dana.

Dobio sam informaciju da postoji nacin za resenje mog problema, koji bi se sastojao iz vise faza i komponenti.

U prvi mah sam bio skeptican, ali sam odlucio da prihvatim preporuku doktora, jer nisam imao nikakvu drugu ideju.

Pre pocetka terapije osecao sam se jako lose. Vecinu vremena sam provodio u krevetu, izbegavao sam svaki kontakt sa okolinom i nisam imao apetit.

Vec nakon prvog dana terapije, osetio sam pozitivne promene. Dobio sam energiju i imao sam zelju da nesto radim i da se vidjam sa ljudima.

Nakon zavrsetka terapije, osecam se totalno drugacije - jednom recju - normalno.

Spavam dobro, imam apetit i zelju da "normalno" funkcionisem.

Posebno zelim da naglasim uticaj pozitivne energije koju sam primio tokom terapije od strane doktora i njegovog asistenta.

To, "nesto", deluje jako smirujuce, ohrabrujuce i motivisuce.

Holisticki pristup. Organizam se posmatra kao celina i energija se usmerava na oporavak istog.

Dakle, vezbe disanja, infuzije, meditacija, ali pre svega ta neka, tesko opisiva, pozitivna, smirujuca energija.

Voleo bih da redovno imam ovakve "napade" pozitivne energije - siguran sam da bih tada moj zivot bio harmonican i uravnotezen.

Ali kljucno je da sam posle terapije video da je to moguce i kako se do toga moze doci.

Srdjan


Moja tuga

Moja depresija je trajala 5 godina... Dva puta sam pokusavala sa antidepresivima i obicnom psihoterapijom razgovorima, medjutim nije pomagalo. Kada sam dosla na infoturn program, nisam imala apetit gotovo uopste, jela sam jer tako treba, retko i bez ukusa; plac je prekidao moj razgovor sa doktorom, osecala sam tezak pritisak u grudima; osecala sam anksioznost i strepnju, dekoncentraciju i slabost. To je bilo ono sto me je mucilo mnogo godina... Istog dana, posle razgovora i prve seanse, meni je bilo lakse, ali sam ja sumnjala i nisam mogla poverovati da je to zaista tako. Tog dana sam vec jela sa zadovoljstvom! Treceg dana nije ostalo nista od depresije ni od anksioznosti, jela sam cak i ujutru sto nisam radila godinama, zbog depresije koja je tada bila najgora, u jutarnjim casovima. Placljivost je sasvim nestala zajedno sa slaboscu. Sa svakom danom je iz mene izlazilo nesto i ja sam postajala laksa, vracale su se emocije radosti i zahvalnosti. Tokom tih seansi sam prozivljavala neke nestvarne osecaje intenzivne prijatnosti, struje treperenja su tekle kroz mene, osecaj oslobodjenja, ozarenja i lakoce. Poslednjeg dana sam bila ona ista ja kakva sam bila pre pocetka depresije, samo mudrija, odlucnija i sa novim znanjima o svom zivotu, idejama i planovima. Moja tuga je nestala, a umesto nje su dosle zelje i tacno sam znala ko sam i kuda treba da idem.

S.O.

Kako sam se oslobodio depresije

Bio sam depresivan, ništa me nije zanimalo, sve je bilo sivo. Našao sam na internetu ruskog doktora, pozvao sam sa strepnjom, da li je i to uzaludan pokušaj. Ispostavilo se da nije, kako?! Pristup, tj. ozdraljujuće vežbe su se odvijale u prostoriji napravljenoj za uživanje. Ruski doktor i njegov asistent bili su puni pozitivne energije i entuzijazma. Naše seanse su postale vrlo zanimljive, a da toga nisam bio ni svestan. Tek trećeg dana sam shvatio da sam dobio psihijatra za ceo dan. Da, pričali smo o svesti, ali i o podsvesti, ali smo najviše radili na mom telu, usaglašavali smo moje telo, psihu u jedinstvenu želju zdravlja i celovitosti. Radili smo na telu pomoću gotovo indijanskih metoda koje su mi davale poseban osećaj koji do tada nisam mogao ni da zamislim. Nisam mogao verujem da čovek može da izađe iz depresije za 5 dana. Sve što se desilo je upravo to da sam posle seansi postao super raspoložen. Shvatio sam za vreme seansi puno o sebi, o svom pogrešnom-bolesnom pristupu životu. Shvatio sam dotadašnji život I ponovo smo preprogramilrali podsvest I prilagodili je zdravom pristupu. Sada imam novi život potpuno čist I imam priliku za novi, zdrav početak koji će me voditi ka mom individualnom snu I srećnom životu.
I.L.

Moje Infoturn iskustvo

Veoma je teško početi priču i bazirati se na konkretnoj stvari kada se radi o doktoru. Baš iz tog razloga što ćete uz njegove seanse proći kroz milion divnih i nestvarnih trenutaka koji će ispuniti vašu dušu i pomoći vam da spoznate samog sebe kao i nestašno dete koje uvek živi u vama. Čak me je i prvi susret koji je po pravilu uvek sa dozom rezerve ispunio određenom energijom kao i znatiželjom, jer se radi o totalno drugačijem pristupu u odnosu na koji smo navikli. Savršeno je videti i osetiti kako različiti ljudi skupljeni zbog različitih problema za veoma kratko vreme ulivaju jedni drugima pozitivnu energiju, osmeh, toplinu. Svaki sledeći susret iščekujete sa radošću i željom da saznate nešto novo, a pri tome ne možete da razgraničite da li vam više prija i koristi teoretski ili praktični deo, jer oba ostavljaju duboke utiske na vas. Bez obzira šta vas mučilo, veoma brzo ćete shvatiti da ste sami dovoljno jaki i sposobni da prevaziđete sve problem bez lekova, alkohola, droge ili nečeg sličnog. Isto tako ćete shvatiti da sve oko vas će moći biti izvor pozitivne energije ako je koristite na adekvatan način kao da se uvek možete ograditi od svakodnevnih negativnih uticaja. Srećna sam što sam upoznala doktora i bila na njegovim seansama koje su mi pomogle da shvatim svu svoju jačinu kao i da drugačije vidim svet oko sebe. Pored toga tu su i istočnjačke praktike koje su postale svakodnevni deo mog života.
I.S.

Ispovest o izlecenju depresije

Ja sam samo jedna od onih, za koju verovatno nikada niko ne bi rekao da je godinama bila u depresiji. Ja cak nisam ni znala da je to depresija i da je to bolest koje se moze izleciti. U to vreme nisam imala kompjuter ni internet, ici kod psihologa je bilo sramota, a nije bilo ni jednog bliskog coveka ko je primecivao da nesto nije u redu, a mozda je i bilo, samo nisu znali kako da pomognu. Bila sam toliko zatvorena da nikome nisam govorila sta zaista osecam i beskonacno se pretvarala da sam nesto sto nisam.

Sada, kada se prisecam nekadasnje sebe, ne verujem da sam to bila ja: skoro uvek nezadovoljna, samokriticna i kriva, bezvoljna, bez energije, sa vecitim osecajem bola u grudima i neizmernom tugom pracenom cestim plakanjem. Bilo je puno crnih misli koje su se motale po glavi: o tome kako je zivot besmislen, jer nikada necu ostvariti svoje zelje, kako sam suvise bezvredna da bih zivela na ovoj planeti, a nikome ne bih ni nedostajala kada me ne bi bilo, o tome kako je zivot negde tamo, gde ja nisam, o tome kako bi smrt bila pravi spas od pakla u kome zivim. Posle pokusaja samoubistva i strasnog skandala sa roditeljima, shvatila sam da bih nedostajala svojoj mami koja se pravila da je sve u redu ili zaista nista nije primecivala. Tata je uvek bio na sluzbenim putevima tako da on i nije bio suvise okupiran mnome niti mojom sestrom.
Onda su krenule ljubavi koje su stvari cinile jos gorim, jer sam postajala emocionalno zavisna od svojih momaka, zapostavljala skolu jos vise, bezala sa casova, mnogo izlazila. Diskoteke i zaljubljenost su bile moj beg od realnosti i beg od same sebe kao i jedini, ali bas jedini izvor zadovoljstva. Sve ostalo je bilo mucenje. Bilo mi je vazno da se provedem veceras kao da sutra ne postoji. Tako su se smenjivali periodi ludih provoda sa periodima beskonacne tuge kada mi se samo place I kada nemam volje ni da ustanem iz kreveta. Mnogo toga se desavalo tada I malo toga lepog.
Nekim cudom sam zavrsila srednju skolu I preko tatinih veza se zaposlila na mestu gde je neophodan kontakt sa ljudima, gde sam bila prinudjena da budem komunikativna I da se smeskam dok mi je u dusi bio mrak. Radila sam u toj firmi 3 godine I sada mi nije jasno kako sam uspevala da se pretvaram toliko dugo, kako sam uspevala da se dovucem do posla, odakle mi energija da stavim masku osmeha na lice. Cini se da je moj ceo zivot bio velika laz…
Pre nesto manje od pola godine je drugarica cula od tamo nekog za neku rusku metodu koja pomocu psihoterapija pomaze coveku da se oslobodi od mnogih psihickih problema ili da jednostavno promeni kod sebe ono cime nije zadovoljan. To je nesto kao transformacija licnosti pomocu disajnih, energetskih vezbi pracenih objasnjenjima specijaliste o tome kakva je licnost u pitanju, koje su osobine takve licnosti, kakvi talenti, kakvi zadaci, zasto neko radi to sto radi, kada covek sebe laze kako bi maskirao svoje strahove itd. Zvucalo je vrlo neobicno, ali smo nas dve resile da uradimo nesto novo i da umesto godisnjeg odmora podjemo na takav kurs s ozbirom da smo se interesovale psihologijom i bioenergijom. Ja sam se nadala da ce mi to pomoci da naucim nesto o sebi, naucim da budem zadovoljna onim sto jesam i onim sto imam I da bar malo osetim nesto novo, uzbudljivo, da se osetim zivom.
Prvo sto sam primetila je to da je specijalista iz mojih nekoliko recenica poceo da mi “cita misli”. On je definisao upravo ono sto me brine, cega se plasim i sta zelim! Bila sam u potpunoj neverici I osetila sam ogroman priliv radosti, jer me konacno neko razume i to mnogo bolje nego sto sam razumela samu sebe. Posle takvih razgovora su dolazile disajne vezbe koje su budile takve osecaje za koje nisam ni znala da postoje. Istovremeno sa osecajima u telu su nicale slike do te mere realne da sam ponekad zaboravljala gde se zaista nalazim, toliko duboko je bilo stanje transa. Posle takvih seansi sam imala osecaj da sam najlepsa, najpametnija, najbolja, da me svi vole I da ja volim ceo svet. Bilo je tu I seansi pomocu kojih specijalista manuelno opusta telo do te mere da sam imala osecaj da lebdim, nesto kao levitacija, sta li… Duboka opustenost, prijatne misli, stanje blazenstva. Bilo je tu jos mnogo toga, mnogo raznih vezbi koje su mi dale ono sto je meni potrebno.
Ne moram reci sta je to za mene znacilo, sta to za mene sada znaci. Ja sam sada potpuno drugacija, energicna, zadovoljna svojim poslom, sobom, puna ljubavi. Sada tek vidim koliko je zivot lep I kako je lepo biti ovde gde sam sada!
M.J.