Naltrexon blokatori


Za lečenje opijatske zavisnosti i zaštitu od recidiva

 

Šta je to Naltrexon i kako on deluje
Prednosti i nedostaci Naltrexon održavanja
Indikacije i kontraindikacije u lečenju opijatske zavisnosti Naltrexonom


Odvikavanje od opijata je uspešno kada je obezbeđena dobra zaštita od povratka opijatskim drogama. Prvi protivrecidivni lekovi za održavanje apstinencije su se pojavili u SAD pre više od 40 godina. Danas se Naltrexon primenjuje u celom svetu. Saznajte više o oralnom Naltrexonu, Naltrexon implantima, injekciji Naltrexona.
 

Šta je Naltrexon?


NALTREXON je totalni antagonist svih vrsta opijatskih receptora u ljudskom organizmu. Imajući jak hemijski afinitet prema opijatskim receptorima, Naltrexon ih pouzdano zatvara od heroina, metadona, tramadola, buprenorfina, morfijum-sulfata i dr.

Formula NALTEXONA je otkrivena krajem 60-ih godina u SAD, od strane DuPont Merck Pharmaceutical-a. Naltrexonova formula je bazirana na alkalodima maka, međutim ne izaziva nikakve efekte i osećaje kao opijati. Naprotiv, Naltrexon ne dozvoljava prirodnim opijatima i sintetičkim opioidima da utiču na receptore mozga i izazovu narkotičku opijenost, užitak. Znači, kada nema zadovoljstva, nema ni zavisnosti. Kada je čovek zaštićen pomoću blokatora, nestaje smisao i sama potreba za zloupotrebom opijatskih droga.

Tokom poslednjih 40 godina je Naltrexon dobro ispitan i fantastično se pokazao u terapeutskoj praksi. Naltrekson je odobren u svrhe lečenja narkomanije i alkoholizma u SAD od strane FDA-a. Medikamentne formule NALTREXON-a se neprestano usavršavaju. Proizvodi se veliki izbor opijatskih antagonista za razne pacijente i njihove potrebe. Neki od njih prolaze klinička ispitivanja, drugi su patentirani, registrovani i zvanično se preporučuju u lečenju zavisnosti.

Mi primenjujemo Naltrekson implante proizvedene kod Pellet Technologies LLC (New Jersey, USA). Naši Naltrexon implanti su se dokazali kao najpouzdaniji po najpristupačnijim cenama. Tvorac Naltrexone palete je poznati adiktolog MD Gooberman Lance L. Ovaj izum se usavršava već više od 15 godina i patentiran je u SAD (link patenta).

 

 

Kako deluje NALTREXON?


Naltrexon ima nekoliko pozitivnih efekata:
- NALTREXON štiti sve opijatske receptore ne dozvoljavajući molekulima opijatskih droga da dopru do njih čime se onemogućava progresiranje zavisnosti ili recidiva.
- NALTREXON psihološki “podseća” da opijati ne mogu dati euforiju i konzumiranje istih postaje besmisleno. Naltrekson uliva više smirenosti, sigurnosti u sebe, eliminiše žudnju i nervnu napetost, značajno smanjuje psihološku zavisnost od opijatskih droga
- NALTREXON stimuliše rehabilitaciju sopstvenog “sistema za uživanje“ , lučenje endorfina – prirodnih hormona zadovoljstva, obnavljanje receptora. Proces emocionalnog oporavka se odvija brže zahvaljujući Naltreksonu.
- Naltrexon smanjuje stepen opijenosti i interesovanje za alkohol, kokain, kanabis i druge psihoaktivne supstance. Naltrexon je odobren od strane FDA, čak i kod odvikavanja od alkohola. Postoje naučna istraživanja o tome da Naltrexon pomaže u kontrolisanju bihevioralnih zavisnosti kao što je kockanje i šopingomanija.
- Naltrexon poboljšava imunitet. Naročito je veoma poželjno ojačati imunitet posle detoksikacije od heroina. Naltrekson se primenjuje u lečenju multiplekskleroze i drugih autoimunoloških bolesti. Čak se isprobava primena i u onkološkim centrima.
 

Prednosti Naltrexon održavanja u poređenju sa supstitucionim programom sa Metadonom, Suboxonom, Substitolom itd.

- omogućava povratak na čist život bez heroina i sintetičkih opijatskih droga
- potpomaže rehabilitaciju endorfinskog sistema mozga, tj. lučenje sopstvenih hormona zadovoljstva
- ne izaziva zavisnost, nema simptoma kada se sa primenom Naltrexona prekine, nema psihoaktivnog dejstva


Nedostaci Naltrexon održavanja:

- Potrebna je odgovorna odluka samog pacijenta da zaista želi da održi apstinenciju
- Naltrexon nije pokriven zdravstvenim osiguranjem (pogledaj cene  blokatora protiv heroina)
 

Indikacije za primenu Naltrexona:

- prevencija početka zloupotrebe opijatskih droga i formiranja zavisnosti od heroina u “danima rizika“ (žurke, klubovi, diskoteke, letovanje sa društvom itd.)
- prevencija recidiva kod zavisnosti od narkotika ili alkohola u periodu posle detoksikacije
- održavanje apstinencije i poboljšavanje kvaliteta života kod lečenja zavisnosti od opijata
- urgentna pomoć kod predoziranja heroinom


Kontraindikacije za primenu Naltrexona:

Oštri inflamacioni proces na jetri i oštećenje jetre onemogućavaju da se taj organ od vitalnog značaja opterećuje lekovima, između ostalog, i Naltrexonom. Kako bi se izbegle komplikacije, neophodno je da se primena protivopijatskog blokatora izbegne. Neophodno je uraditi biohemijske analize krvi na nivo bilirubina i aminotransferaza dve nedelje pre planiranog uvođenja Naltrexon održavanja.

Krajnje su retke alergijske reakcije na Naltrexon. U oko 5%-8% dolazi do pojave alergijske reakcije na magnium stearat ili druge propratne komponente Naltrekson implanata. Lekari leče tu reakciju, ali umesto narednog implanta, pacijent dobija Injekciju Naltrexona ili tablete Naltrexona. U svakom slučaju se nastavlja sa protivopijatskom zaštitom.

Važno upozorenje:
1. Neophodno je da organizam bude u potpunosti očišćen od opijata i da se urade testovi koji to potvrđuju. Ukoliko se blokator da, a u organizmu su još uvek prisutni molekuli opijata, može doći do pojave ozbiljne apstinencijalne krize.
2. Konzumiranje opijata i opioida u periodu Naltrexon blokade je kategorički zabranjena usled visokog rizika od neočekivanog predoziranja.
3. Opioidni analgetici ne deluju kada osoba uzima antagonist opijatskih receptora. To znači da obezboljivanje kod hirurških intervencija u hitnim medicinskim slučajevima mora biti sprovedeno pomoću neopioidnih analgetika. U takvim situacijama lekari moraju biti obavešteni o primeni Naltrexona. U te svrhe treba u novčaniku nositi dokument o Naltrexon održavanju za ’’hitnu pomoć“.

Naltrekson predstavlja najpouzdanije i najpopularnije sredstvo u zaštiti od recidiva kod bolesti zavisnosti od narkotika i alkohola, to je objektivna garancija apstinencije.

Pišite nam na ask@refindyourway.com ili pozovite na +381.(0)69.120.3475 radi besplatne konsultacije.
 Oralni Naltrexon (Naltrexon tablete)


ReVia, Antaxon, Nalorex: indikacije, kontraindikacije i upozorenja
 

Oralni Naltrexon se proizvodi u tabletama ili kapsulama i sadrži dnevnu dozu blokatora od 50mg koja je dovoljna za zaštitu svih opijatskih receptora tokom 24h. Registrovani nazivi oralnog Naltrexona su ReVia, Trexane, Depade, Nalorex, Antaxone, Naltrexone hydrochloride.

 

Informacija o Naltrexon implantima


Kada su indikovane Naltrexon tablete?

 

Oralni Naltrexon je indikovan u sledećim situacijama:

- Alergijska reakcija na komponente koje sadrži Naltrexon implant ili Naltrexon injekcija.
- “Period nezaštićenosti” kada je dejstvo jednog implanta već isteklo, a sledeći blokator još uvek nije plasiran.
- Naltrexon profilaktika – u slučajevima kada osoba još uvek nije “na sistemu“ i neredovno konzumira heroin ili druge opijate, ili u danima povećanog rizika


Kontraindikacije Naltrexon tableta:

- Aktivna faza hepatitisa sa povećanim nivoom aminotranferaza ili bilirubina

Važno upozorenje:
Blokada opijatskih receptora oralnim Naltrexonom ima smisla samo ukoliko se uzima odgovorno, redovno i bez propusta. Neophodno je svakodnevno uzimati lek Naltrexona. To je lako kada je čovek stabilnog raspoloženja i visoka motivacija za čistim životom. Terapija Naltrexonom može postati ozbiljan problem kada se kvari raspoloženje, kada čovek ima nesanicu, nervozu, depresiju. Ili kada se priseća prošlosti zahvaljujući starim prijateljima – zavisnicima i dilerima. Čovek je prinuđen da svakog dana bira: Naltrexon ili droga - to je često veoma tešla odluka. Recidiv kod heroinske (opijatske) zavisnosti se može desiti kada osoba zaboravi da uzme tabletu blokatora, ili ne ponese dovoljno tableta na putovanje, ili ne uspi da kupi sledeću kutiju Nalorexa itd. itd.

Savremena medicina je rešila pomenuti problem pomoću raznih oblika Naltrexona dugoročnog dejstva.


Naltrexon implanti - uspešno lečenje zavisnosti od psihoaktivnih supstanci (popularno nazvane narkomanije)


U cilju dugoročne zaštite opijatskih receptora, naučnici rade na otkrivanju sve više novih formula dugoročnih Naltrexona koji deluju duži vremenski period zahvaljujući stearatima, palmitatima ili polimerskoj matrici i mikrosferi. Molekuli Naltrexona se postepeno oslobađaju iz pomenutih "nosioca" i preko krvotoka idu direktno do opijatskih receptora. Pri tome se Naltrexon ne metabolizira u želucu, jetri i odlično deluje u malim dozama.

Takav Naltrexon produženog dejstva se ne može "zaboraviti", ispljunuti ili iznenada prestati sa uzimanjem. Naltrexon produženog dejstva kao odgovorni stražar, danju i noću stoji na svom postu i štiti od opasnih grešaka sa heroinom ili metadonom i drugim opijatskim supstancama. Naltrexon produženog dejstva se proizvodi u obliku tvrdih paleta, kuglica, cilindara za potkožnu ugradnju (Naltrexon implanti) ili u obliku specijalnih rastvora za intramuskularnu injekciju (tečni Naltrexon ili Naltrexon injekcija).

Mi ćemo Vas besplatno prokonsultirati na dežurnom telefonu 381.(0)69.120.3475 ili odgovoriti na pitanja na e-mail ask@refindyourway.com

 

 

 
FDA preporučuje Naltrexon kod odvikavanja od zavisnosti od opijatskih droga.

Američka televizijska stanica ABC govori o Naltrexonu kao realnom rešenju za milione zavisnika.
Naltrekson implant,blokatori naltreksona,cene naltreksona

Šestomesečni Naltrekson blokator za potkožno plasiranje. U cilju produžavanja perioda apstinencije se primenjuje dupli implant.

 

 

 

 

 

 


Obratite pažnju:


U Velikoj Britaniji poznata ustanova Stapleford Centre iz Londona ima najbogatije iskustvo u lečenju opijatskih zavisnika pomoću Naltrekson implanta. Staplefor Centre je inicijator redovnih međunarodnih konferencija za eksperte u oblasti Naltrekson održavanja.
Saznaj više:
http://www.staplefordcentre.com/Naltrexone_Implant_Appointments.html

Drugi poznati Naltrekson centar primenjuje američke i australijske implante


Revia tablete naltreksona

Revia Naltrekson tablete


Tablete Naltrexona, tablete Naltreksona. Cena tableta Naltrexona.

Naltrexone hydrochloride tableteTagovi:
Naltrexon (naltrekson) održavanje.

Naltrekson blokator protiv droge.
Naltrexon antagonist opijatskih receptora.
Naltrekson efikasni lek protiv heroina.
Naltrexon za sigurno održavanje apstinencije.

Naltrekson protiv želje i žudnje za drogama.
Naltrexon za lečenje psihičke zavisnosti od heroina.

Indikacije naltreksona.
Kontraindikacije i rizici naltrexona.

Naltrexon za rehabilitaciju zavisnika.
Ostati čist uz naltrexon.

Oralni naltrekson - prednosti i mane.
Naltrexone hydrochloride, Nalorex, Revia, Antaxon.