Tečni Naltrexon (Naltrexon injekcija)

 

Vivitrol i Naltrexon u ulju u obliku intramuskularne injekcije
 

Odlike i prednosti tečnih oblika protivopijatskog blokatora

 

 

Uspešna primena tečnog Naltrexon implanta kao i očigledni potencijal Naltrexon implanata je motivisala naučnike na pronalaženje naprednijih formula Naltrexon leka. Kao rezultat novih istraživanja su se pojavili tečni oblici VIVITREX i VIVITROL® na bazi polimernih mikrogranula, a potom i sledeće pokoljenje – uljani rastvor Naltrexon palmitata kao intramuskularna injekcija.
 

VIVITROL® - prvi uspeh tečnog Naltrexona

Američka kompanija Alkermes Inc. je više od 10 god. radila na izradi tečnog oblika Naltrexona za dugoročniju zaštitu od recidiva. Kao rezultat mnogobrojnih naučnih istraživanja Alkemers je predstavio svetskoj medicini VIVITREX. Posle odobrenja od strane FDA je počela proizvodnja VIVITROL®-a. To su nove formule Naltrexona koji se prenosi po organizmu pomoću polimernih mikrosfera 75:25 polylactide-co-glycolide (PLG).

Specijalno obučeni lekari pripremaju medikamentni rastvor i odmah daju pacijentu intramuskularnu injekciju. U tu svrhu se koristi specijalna igla i ostale komponente VIVITROL® seta. Jedna doza sadrži 380mg čistog Naltrexona. Dužina efikasne blokade opijatskih receptora je 1 mesec.
 

ULJANI NALTREXONE – praktična injekcija opijatskog blokatora

Nova generacija tečnog Naltrexona produženog delovanja se pojavila pod nazivom Naltrexon palmitat i uljani Naltrexon čija je primena veoma jednostavna (za razliku od VIVITROL® -a) i ne zahteva specijalno obučen personal, specijalne injekcije. Svaki lekar i medicinska sestra mogu bez žurbe i smireno dati intramuskularnu injekciju blokatora običnim špricem od 3ml. Alergijske reakcije na takve rastvore su izuzetno retke, čak se može reći da ih i nema. Takođe je rizik od nekih komplikacija ništavan.

Uljani rastvori Naltrexona izgledaju kao providna sterilna tečnost zlataste boje i upakovani su u tamnim staklenim flašicama od po 3ml, 15ml i 30ml. Neotvorena flašica se jednostavno čuva na sobnoj temperaturi. Pre upotrebe promućkati špric. Uljani Naltrexon (injekcija Naltrexona) deluje 1 mesec kao i Vivtrol pri čemu je cena mnogo niža.


Prednosti Naltrexon injekcije u odnosu na Naltrexon implant

Nema hirurške intervencije iz čega proizlaze sledeće povoljnosti:
- Nije potreban licenziran hirurg niti hirurška sala
- Pacijent se može snabdeti sa 5, 10 ili 15 doza tečnog Naltrexona (bilo koja medicinska sestra može davati svakog meseca po jednu dozu u obliku intramuskularne injekcije)
- Nije potrebna anestezija
- Nije potrebno postoperativno lečenje: previjanje, skidanje šavova, uzimanje antibiotika
- Dozvoljeno je bavljenje sportom, podizanje tereta, tuširanje, kupke, plivanje itd. odmah posle dobijene injekcije Naltrexona
- Ne postoji rizik od septičkih komplikacija usled nekorektne postoperativne nege
- Nema stranog tela ispod kože
- Nema rizika od odbijanja implanta, kao u 5%-8% slučajeva kod primene Naltrexon implanta
- Izuzetno nizak rizik alergije
- Nema ožiljka
 

Nedostaci tečnog Naltrexona

- Dužina blokade opijatskih receptora sa jednom dozom tečnog Naltrexona je svega 1 mesec.

Besplatna konsultacija na ask@refindyourway.com ili telefonom na 069.120.3475
 Sadržaj intervjua dr-a Šubaeva o injekciji Naltreksona (tečnom blokatoru)

Doktor Šubaev, psihijatar I iskusan stručnjak u oblasti lečenja bolesti zavisnosti govori o tečnim oblicima Naltreksona.

- Molim Vas, recite nam nešto o tome šta je naltrekson injekcija ili kako se popularno zove, tečni čip ili tečni implant?
- Naltrexon injekcija je naltrexon dugotrajnog delovanja koji ne zahteva hiruršku intervenciju. On se jednostavno daje kao obična injekcija. Prva generacija tečnog naltreksona se u Americi prodaje pod nazivom Vivtrol. Nova generacija se zove naltrexon palmitat koji proizvodi wedgewood farmaceutical I uljani naltrexon koji proizvodi pellet technologies iz New Yorka.

- Po čemu se razlikuje tečni od tvrdih naltrekson implanta?
- Prvo, muskularna injekcija ne zahteva specijalno obučenog hirurga, operacionu salu, anesteziju, antibiotike, previjanja, skidanja konaca itd.
Drugo, ne ostaje ožiljak, niti bilo kakvi tragovi na koži.
Treće, nisu poznate alergijske reakcije, niti reakcije odbijanja, kao što se dešava sa običnim implantima. Jedini nedostatak je što vivitrol i uljani rastvor naltrexona ne deluju duže od jednog meseca i neophodno je da se injekcija ponavlja na svake 4 nedelje. Medjutim, moram priznati da je za neke pacijente to prednost. Oni koji još nisu doneli odluku da apstiniraju više meseci i nisu spremni čak ni na 3mesečni naltrexon implant. Takvi pacijenti lakše pristaju na jednomesečni blokator. Zatim se postepeno smiruju i navikavaju na sistematično korišćenje naltreksona.

- Koliko je jednostavno dati injekciju?
- Sa Vivtrolom je to komplikovanije. Tu je potreban specijalno obučeni lekar koji mora primeniti specijalan špric i vivtrol set. Suspenzija sa mikrogranulama se pažljivo priprema po određenoj proceduri i momentalno uvodi u mišić. Nedopustivo je bilo kakvo zakašnjenje. Cena takve injekcije može biti i 1000eur.
Sa uljanim naltrexonom je sve mnogo lakše i jevtinije. Injekciju može dati i obična medicinska sestra. Cena je nekoliko puta niža. Ja uvek preporučujem američki naltrekson Pellet technology.

- Kakve komplikacije su moguće od injekcije ovog preparata?
- U svojoj karijeri nisam viđao nikakve nuspojave. Međutim, one su moguće ukoliko pacijent daje injekcije samom sebi, ukoliko se ne koristi sterilan špric i ne ispoštuju se medicinska pravila aseptike.

- Da li se mogu odjednom naručiti nekoliko mesečnih doza blokatora?
- Naravno. Mnogi tako i rade. Važno je da produžavati zaštitu naltreksonom najmanje godinu dana. Tada postoji šansa da se pacijent navikne na nov način života i da zaboravi heroin.

 

 

 

 
Dr. Viktor Šubaev o injekciji Naltreksona (tečnom blokatoru)


Tečni Naltrekson uspešno štiti od ilegalnih drogaNovi oblik tečnog Naltreksona
Uljani rastvor Naltrexone palmitata je mnogo jeftiniji od običnog Vivitrola, jer ne zahteva pažljivu pripremu medikamentne suspenzije od strane specijalno obučenog lekara..
Nije neophodan komplikovan set i specijalan špric.
Uljani rastvor Naltrexona može dati i obična medicinska sestra.Vivitrol, kao tečni Naltrexon palmitat se preporučuje za mesečnu primenu u obliku intramuskularne injekcije kod odvikavanja od opijata i alkohola. Takva injekcija se zove "tečni implant".


 

 

 

 

 

 

 

 

Obratite pažnju:

 

 

 

 

 

Američki Nacionalni institut za zavisnost od droge (NIDA) je objavio da se tečna formula Naltreksona dugoročnog delovanja dobro pokazala u pilotskim kliničkim ispitivanjima.

 

 

Saznaj više
Naltrexone injection and Naltrexone implants at the best prices in Europe

Nora Volkow, direktorka NIDA

Tagovi:
Naltrexonpalmitat i vivitrol najudobniji oblici naltrekson blokatora.
Uljani rastvor naltreksona.
Injekcija naltrexona.
Tečni implant.
Injekcija protiv heroina.
Tečni blokator.
Injekcija protiv opijata.
Mesečni blokator protiv droge.
Cene tečnog naltreksona.
Prednosti i mane tečnog blokatora.
Naltrexon injekcija vs. Naltrexon implant.