Lečenje alkoholizma


Pročitaj više o INFO-ŠOK metodi za lečenje alkoholizma.

Etape lečenja zavisnosti od alkohola
Najuspešnije metode za lečenje alkoholizma
Efikasnost ruskog načina izlečenja od zavisnosti od alkohola

U savremenom svetu se primenjuju desetine različitih načina lečenja alkoholizma. Mi smo odabrali one najbolje koji ispunjavaju kriterijume bezbednog lečenja, efikasnosti, brzine i pouzdanosti rezultata.
 

Od čega se sastoji terapija za  lečenje alkoholizma?


1. Detoksikacija od alkohola - konforno čišćenje organizma od alkohola i sekundarnih toksina. Detaljna dijagnostika fizičkog i psihičkog stanja, istorija progresiranja bolesti omogućava individualni model detoksifikacije. Ona uključuje infuzije vitaminsko-mineralnih koktela, vegetostabilizatore, sedative. Farmakoterapija uključuje aminokiseline, prirodne neuromedijatore, antioksidante, cerebroprotektore, antikonvulzivne medikamente i sve ono što nedostaje određenom pacijentu. Tada on prelazi na trezvenost bez simptoma alkoholne apstinencijske krize i bez komplikacija sa srcem i krvnim sudovima, bez rizika za pojavu delirijum tremensa. Pacijent normalno spava, jede i potpuno normalno funkcioniše tokom bolničkog lečenja.

2. Metabolička terapija – to je takođe individualni terapijski program koji vraća biohemijsku funkciju ćelija u prirodno stanje. Alkohol prestaje da bude neophodan supstrat za fermentni sistem i jedino željeni izvor energije. Ćelije se podmlađuju, funkcionišu kao u mladosti i alkohol čoveku više nije potreban. Na taj način se leči fizička zavisnost od alkohola.

3. Averzivna terapija – To su medikamentne i psihoterapeutske metode lečenja alkoholizma koje formiraju čvrstu odvratnost i odbojnost prema rakiji, votki, pivu itd. Pogled, miris, ukus i čak reči o alkoholu izazivaju negativne emocije i fiziološki protest organizma. Posle takvog lečenja od alkoholizma čovek ne samo da zaboravlja na piće, već često izbegava neprijatne razgovore na tu temu.

4. Farmakološka blokada protiv alkohola se postiže preparatom disulfirama ili naltrexona. Pacijent ih dobija u obliku potkožnih implanta ili intramuskularne injekcije ili oralnim putem. Oni štite na duže vreme od recidiva i od samih misli o alkoholu. To je neophodan period za adaptaciju na trezvenost.

5. Stabilizacija pozitivnog rezultata. Kako bi nov čist život posle lečenja bio prijatan i poželjan, neophodno je naviknuti se na trezvenost. Lekar obezbeđuje medikamentni i psihološku zaštitu od stresa, depresije, nervoze, napetosti. Pacijent izbegava provokativne situacije i sve ono što podseća na prošlu bolest. Tokom nekoliko meseci čovek se u potpunosti transformiše kako fizički tako i psihički. A za godinu dana je zdrav i uživa u slobodi i trezvenosti.
 

Kakve metode lečenja alkoholizma su se dokazale kao uspešne?


• Metaboličko podmlađivanje ćelija – odstranjivanje fizičke zavisnosti od alkohola.
• INFOŠOK – seansa radikalne promene emocionalnog odnosa prema supstanci i oslobađanje od psihičke zavisnosti.
• Kodiranje – obrazovanje tvrdokorne averzije na pogled, miris i ukus alkohola.
• Injekcija "TETLONG" – otklanjanje opsesivne želje, žudnje i senzibilizacija organizma protiv alkohola.
• Implantacija Disulfirama i Naltrexona – podkožna ugradnja dugotrajnih preparata u cilju zaštite od recidiva.
• Program INFOTURN ("preokret sudbine") – program za reorganizaciju životnog stila i povratka bezalkoholnim uživanjima.