Metode odvikavanja od alkohola


Lečenje alkoholizma po sistemu Refind Your Way podrazumeva kombinaciju nekoliko protivalkoholnih metoda. Terapijska metoda za odvikavanje od alkohola se odabira za svakog pacijenta individualno.

Postoji nekoliko desetina metoda lečenja od alkoholne zavisnosti, ali mi primenjujemo samo nekolicinu, one metode za odvikavanje od alkohola koje su najefikasnije. Mi preporučujemo svojim pacijentima upravo najefikasnije metode od kojih sastavljamo jedinstvene individualizovane terapijske programe za lečenje alkoholizma.

- Metabolička terapija za lečenja alkoholizma.
To je kombinacija lekova koji podmlađuju ćelije vraćajući im prirodan način funkcionisanja. Etanol prestaje biti “uobičajena hrana” za dobijanje energije kod alkoholičara. Najznačajnije je što metabolička terapija za lečenje alkoholizma otklanja metaboličku potrebu za alkoholom, skida fizičku zavisnost od alkohola. Čovek se oseća energičnije, vitalnije, kao u mladosti i počinje da ceni čisto i prijatno stanje duha i tela.

- Metoda informacione terapije za odvikavanje od alkohola.
Informaciona terapija je lečenje psihičke zavisnosti od alkoholnih pića. Ukoliko je čovek navikao rešavati probleme nagomilane napetosti, umora, usamljenosti i depresije pomoću alkohola, potrebno je očistiti mozak od te navike i takve informacione matrice. Pored toga je neophodno rasteretiti psihu od neprijatnosti i stresova iz prošlosti. Zatim nastupa ispunjavanje svesti i podsvesti pozitivnim rešenjima i novim životnim stilom. Tada osoba uživa u mnogim zdravim aktivnostima koje čine svakodnevan život. Kod lečenja alkoholizma INFOTURN metodom se primenjuju specijalne kompjuterski aparati i programi.

- INFOŠOK metoda za lečenje žudnje za alkoholom.

INFOŠOK je moćna intenzivna seansa informacione intervencije u stanju hipersvesti, kada se jasno i smišljeno vidi sopstvena prošlost, sadašnjost i potencijalna prespektiva. Osoba počinje bolje razumeti i sagledati sebe, svoje mogućnosti i svoju sudbinu. Pri tome se blokira želja za alkoholom. Interesovanje za alkohol se rapidno umanjuje i nestaje.

- Metoda averzivne terapije kod lečenja alkoholne zavisnosti.

Averzivna terapija predstavlja formiranje odbojnosti prema molekulima etil alkohola i pojavu psihološke mržnje prema svim alkoholnim pićima. Komponente averzivne terapije su različiti medikamenti, aparati, savremene medicinske tehnologije. Za svakog pacijenta ponaosob se izrađuje individualna specijalna formula averzije. Kao rezultat ovakve averzivne terapije osoba dobija pouzdanu zaštitu i imunitet protiv alkohola. Bićete mnogo mirniji kada osećate i znate da su Vam alkoholna pića izuzetno odbojna, do osećaja mržnje. Samo na taj način se ne javlja želja za pićem u bilo kojim okolnostima.

- Ruska metoda za lečenje alkoholizma “Kodiranje”

Kodiranje je metoda postepenog odvikavanja od alkohola. Primenom specijalnih preparata se postiže blokiranje interesovanja prema alkoholu na nekoliko meseci ili godina. Pacijent donosi samostalno odluku o vremenskom roku trezvenosti i o daljem produženju kodiranja. Tokom apstinencije osoba koja je imala problem sa alkoholom dobija priliku da mnoge stvari u svom životu sagleda, proceni i ispravi. Posle procedure kodiranja, većina alkoholičara počinje da se menja i da ceni čist i zdrav život donevši odluku o tome da nastave sa životom bez alkohola

- Francuski protivalkoholni implant “Esperal”

Lek Disulfiram (Esperal) je u celom svetu poznat pod raznim nazivima. Disulfiram ili Esperal formira sensibilizaciju na molekul etanola omogućujući umanjenje žudnje za alkoholnim napicima. Ukoliko se popije alkohol preko Esperala, dolazi do različitih neprijatnih reakcija sa tahikardijom, crvenilom, osećajem nedostatka vazduha, naglih promena krvnog pritiska. Mogu se javiti i mnogi drugi simptomi paralelno sa jakom željom da se organizam što pre očisti od alkohola. Disulfiram se primenjuje u obliku tableta, potkožnih implanta i intramuskularne injekcije. Lekar odlučuje u svakom pojedinačnom slučaju koji oblik Esperala je indikovan.

- Američki implant “Naltrexon” i injekcija “Vivitrol”

Naltrexon za lečenje alkoholizma je preporučen od strane FDA u Sjedinjenim Američkim Državama. Prednost se daje tečnom Naltrexonu pod nazivom “Vivitrol”. Ovaj medikament blokira alkoholnu euforiju, umanjuje stepen opijenosti i čini alkohol neželjenim i beskorisnim. Ovakva metoda odgovara manjem broju pacijenata i kombinuje se sa drugim načinima lečenja zavisnosti od zloupotrebe alkohola.

Pored navedenih metoda za lečenja alkoholizma se primenjuju farmakološke i nemedikamentne holističke metode za otklanjanje uzroka alkoholizma i zaštitu od recidiva. To je prevencija stresa, depresije, paraksizmalnih napada nervoze, agresije. To je očuvanje ravnoteže i pozitivnog emocionalnog stanja.

Obratite se našim specijalistima na ask@refindyourway.com ili dežurni telefon +381.69.120.3475 kako bismo dijagnistikovali koje moetode odgovaraju Vama ili Vašim bližnjima.

Kakve metode lečenja alkoholizma su se dokazale kao uspešne?

• Metaboličko podmlađivanje ćelija – odstranjivanje fizičke zavisnosti od alkohola.
• INFOŠOK – seansa radikalne promene emocionalnog odnosa prema supstanci i oslobađanje od psihičke zavisnosti.
• Kodiranje – obrazovanje tvrdokorne averzije na pogled, miris i ukus alkohola.
• Injekcija "TETLONG" – otklanjanje opsesivne želje, žudnje i senzibilizacija organizma protiv alkohola.
• Implantacija Disulfirama i Naltrexona – podkožna ugradnja dugotrajnih preparata u cilju zaštite od recidiva.
• Program INFOTURN ("preokret sudbine") – program za reorganizaciju životnog stila i povratka bezalkoholnim uživanjima.


Test na alkoholizam

Lečenje alkoholizma

Metode odvikavanja od alkohola