Ispovesti pacijenata - RefindYourWay
Želim da vam se još jednom zahvalim na pažnji i nezi i neponovljivom iskustvu u onih pet dana moje terapije.
Život sada izgleda drugačije, izgleda mnogo bolje.
Nema više ni traga od pređašnje anksioznosti i neodređenih strahova. Potpuno sam smirena i pribrana.
Ponovo sam ispunjena pozitivnim razmišljanjima o sebi i svom životu. Ponovo imam pregršt novih ideja, želja, planova, interesovanja... Ponovo sam u stanju da se odbranim od svakodnevnog stresa i tuđih negativnih emocija koristeći svoj optimizam i pozitivnost.
I.P (6 meseci posle Infoturn-a)


Pre tretmana INFOTURN bila sam potrošena osoba, mnogo zabrinuta majka nesvesna da svojim strahovima ne da ne mogu da se zdravo brinem za svoju decu nego I njih mogu da uvučem u razne psihoze. Dakle, da bi deca rasla zdravo u kući ne sme biti nezadovoljstvo, svaki problem ima rešenje samo ga treba prvo prihvatiti, razumeti I uraditi ono što je najbolje da bi se on rešio. Svi moji strahovi su besmisleni misleći I plašeći ih se mi ih samo hranimo a sebe I sve oko sebe, često I nesvesni da to činomo, uništavamo.
Prvi doživljaj sam osetila tek 4. Dan, ali je važno da sam uspela.
Sada mislim da imam snage da život nastavim zdravo, slobodna od svih strahova, sposobna da shvatim ono što me je najviše gušilo kod mog supruga (alkohol) jer to je zaboga I njegova nesreća, a ne da ga okrivljujem već da mu probam pomoći na način koji do sada nisam poznavala a zašto nisam, nisam jer sam bila puna besa, gorčine, nezadovoljstva,… Ako pogledam sve drugo ono što on jeste, on je divan zaista, fenomenalan čovek, samo treba od njega da uzmem ono lepo što nudi a toga ima zaista mnogo.
Znala sam da imam divnu decu a to se sada I potvrdilo I šta čoveku preostaje već da neguje sve lepo što ima I uživa u životu.
Na kraju moram da napomenem da iako sam na ovaj tretman došla bez podrške bilo koga od prijatelja I porodice, svi su bili nepoverljivi, pa I ja sama, ali sam odlučno rekla probaću NISAM POGREŠILA, VREDELO JE.
I.J.

Jos uvek sam zapanjen (mozda je bolja rec zabezeknut) onim sto ste za 12 dana uspeli da uradite za mene! 17 godina politoxicomanije kao rukom odneseno. S obzirom da sam jos pod utiscima i emotivno ushicen molim da mi date malo vremena da se prikupim i srocim nekoliko razumnih recenica. Osecam se dobro i nemam potrebu za opijatima niti bilo kojoj drugoj supstanci, jedino iskusenje mi je danas bilo proci pored rafova sa alkoholnim picima, a ne posegnuti za njima, uzalud sam trazio bezalkoholno pivo, nije ga bilo. Konacno kupio sam Sprite. Postoji mala doza frustracije u meni da jedna tako „bezazlena“ stvar kao pivo moze da napravi zavisnost... bilo je malo nelagodno, ali u svakom slucaju, proslo je.
Medicinski sam radnik I politoxicoman, 17 godina koristio sam opijate, opioide, sedative, alkohol, ustvari bilo bi lakse nabrojati substance koje nisam koristio, tako da sam svoje znanje obilato (zlo)upotrebljavao na svom putu ka samounistenju. Uz pomoc RefindYourWay-a sam bio 12 dana na klinici I za to vreme u potpunosti me je prosla abstinencijalna kriza, kako fizicka tako I psihicka uz minimum bolova . U tih 12 dana provedenih na klinici osoblje je ucinilo sve da prebodim tretman sto udobnije I bezbolnije I da ne osetim gotovo nista od simptoma skidanja sa metadona, heroina itd sto bi inace za mene znacilo 3 meseca bolova, agonije I depresije ( I sto bi me najverovatnije vratilo u relaps). Ovo je drugi dan otkako sam izasao iz klinike I osecam se onako kako sam se osecao pre upotrebe bilo koje psihoaktivne supstance. Nemam zelju za bilo kojom supstancom I osecam se srecno I zadovoljno. Ponovo je uzitak voziti bicikl , plivati , zapravo osecam se kao da sam se probudio iz dugog I ruznog sna u jednu svezu I cistu realnost. Zaista sam zahvalan Dr.Subaevu I osoblju klinike na kojoj sam (iz)lecen, jer sam do sada mislio da je narkomanija neizleciva , a sada vidim da to nije tacno. Svima koji pate od neke mentalne bolesti ili bolesti zavisnosti preporucujem da se obrate ReFind Your Way centru I uvere se da je izlecenje moguce I da ima nade cak I za one koji sebe smatraju beznadeznim slucajem.
R.I.

Godinu dana kasnije:
Bliži se datum kada ističe jedna godina od kad sam započeo uspešno lečenje kod vas i želim da Vam se zahvalim.
Ono što je zaista važno za mene, a pretpostavljam i za Vas jeste činjenica da sam se izvukao. Mogu da se pohvalim da nisam imao značajnijih padova, osim malo alkohola oko nove godine. Shvatio sam da je prvih nekoliko meseci apstinencije od vitalne važnosti, dok se subliminal re-programming ne primi, a posle sve ide samo od sebe. Sada ni ne razmišljam o tome, a kamoli da želim heroin ili sl. Puno sam čitao u poslednjih godinu dana, od religije preko politike do ekonomije i dobio nekoliko dobrih ideja samo još da smislim neki početni kapital i na konju sam. Poslao sam desetine CV-a po bolnicama širom severozapadnog dela Nemacke. (tamo su najbolje plate) i dosad bio na jednom interview-u, pa videćemo...
Ono što osećam i kako se osećam teško je iskazati rečima. Samo znam da je mnogo bolje, neuporedivo sa onim stanjem psiho-somatske anestezije. Još jednom jedno veliko hvala!
R.I.


Problem koji mi se pojavio je dijagnostikovan kao interpretativni sindrom. Javljale su mi se misli koje su me uznemiravale i kojih nisam mogao da se rešim. Mesec dana nakon dijagnoze dolazi do pojave anksioznosti, napada panike i blage depresije kao nuspojave lečenja medikamentima. Tada, putem Interneta, saznao sam za postojanje vase klinike koja se specijalizuje izmedju ostalog i za lečenje ovih mojih simptoma. Obavljen je uvodni razgovor sa dr. Šubajevim i ustanovljeno je da mi se može pružiti pomoć u ovoj klinici. Terapija se odvijala u dva vikenda u trajanju po osam sati. Obuhvatala je tretiranje medikamentima kao i grupne seanse sa doktorom koje su se sastojale od raznih vežba disanja i drugih vežbi koje su za cilj imale podizanje energije celokupnog organizma. Posle prvog vikenda primećeno je blago poboljšanje. Posle drugog vikenda moje stanje se znatno poboljšalo tako da je i od strane dr. Šubajeva konstatovano da lečenje može da se nastavi samo medikamentno.
Posle ove terapije moje stanje se popravljalo iz dana u dan uz vežbanje koje je naučeno na tim seansama i korišćenje medikamenata. Sada sam mnogo bolje, anksioznost i napadi panike su skoro nestali a i moja primarna bolest se kreće u dobrom pravcu ka izlečenju.
V.L.

Obratila sam se RefindYourWay-u za pomoć zbog problema depresije, ankisoznosti i alkoholizma.
Već dugo godina se borim protiv depresije. Bila sam in psihoterapijama i uzimala sam i lijekove, ali nisam postigla zadovoljavajuće rezultate.
Več nakon prvog dana terapije, osjećala sam se puno bolje i mnogo smirenije. Jako je teško opisati što se osjeća prilikom tretmana. Dešavaju se promjene i na fizičkom i na psihičkom stanju.
Dobila sam i odgovore na mnoga pitanja koja su me mučila u životu.
Nakon petodnevne terapije sad se osjećam kao nova osoba spremna da započne sve iz početka.
A.M.

Izvanredno iskustvo! Osećam se ovog petog dana programa, između ostalog, posle seanse AQUA, potpuno čisto, jasno, lako, slobodno.
Oslobođena od negativnih emocija, strahova, bolova u glavi.
Juče sam prvi put u životu zaronila u bazen (posle specijalne pripreme disanja) i plivala sam pod vodom sa ogromnim uživanjem, želeči da ronim dublje, da što duže ostanem u tom stanju do tada nepoznate slobode, zadovoljstva svih atoma tela.
Još jedna granica svesti pomerena je dok sam stajala bosa na travi, u sjaju januarskog sunca u očekivanju „nebeskog“ potoka hladne vode.
Kao da sam se ponovo rodila.
Moje telo je prvi put dobilo dostojanstvo koje je oduvek zasluživalo.
Prvi put ovih 5 dana ono je bilo u centru pažnje, i taj kraljevski tretman vraća mi osećanjem smirenosti, harmonije, lakoće.
Ovo je veliki povrtaka skladu sa Majkom Prirodom i njenom beskonačnom inteligencijom.
Hvala vam! Hvala mom anđelu čuvaru koji mi je ukazao ovaj put!
Hvala svim učiteljima, majstorima, koji su u dugom nizu vekova očuvali i predali ova neverovatna znanja za duhovni i fizički preporod čovečanstva!
D.M.

Draga Marija,zahvaljujem se vama,celom timu lekara i medicinskim sestrama na ulozenom trudu i naporu da pomognete mom sinu.Ja sam u kontaktu sa njim svakoga dana i primecujem po njegovoj prici da je sasvim drugaciji. To je pravo cudo kako ste uspeli da mu pomognete i ja cu vam biti vecno zahvalna.
S.M.

Na lečenje sam došao sa problemom depresije i alkoholizma. Seanse kod Dr Viktora su mi pomogle u preilazilaženju svih simptoma depresije, pronalaženja duhovnog mira i spoznaje mnogih stvari naophodnih za vođenje, kako psihičkog, tako i fizički zdravog života.
I.S.

Još mi nije jasno kako je prošlo brzo skidanje. Došao sam u bolnicu, odmah sam dobio lekove, infuzije, zaspao sam, ustao, jeo, ispušio par cigara, pozvao oca telefonom, opet spavao, probudio se nekako zbunjen. Ispostavilo se da je već prošlo dva dana, a kažu da su testovi dobri i da su me očistili od droge. Sledećeg dana su mi dali naloreks, krize nije bilo. Uopšte ništa nisam osetio. Bog zna kako, ali nisam ni primetio da sam se skinuo sa heroina. Mogu samo da se zahvalim na takvom tretmanu.
Z.O.

Pet godina na dopu nije malo. Cetri puta sam se skidao po raznim bolnicama i vise ni ne pamtim koliko sam se skidao kuci. Uvek sam imao kvalitetnu robu i dosao do 3 grama dnevno. Pio sam i lexilijum u neogranicenim kolicinama. Vise nisam mogao da se sam skinem, a lekovi za spavanje vise nisu pomagali. Onda sam saznao da imam problema sa bubrezima, sto me je, moram priznati, uplasilo. Zena je pronasla tu bolnicu gde se rade detoxi i u teskim slucajevima kakav sam bio ja. Ispitivalo me je 5 lekara. Nasli su i nesto na plucima. Prvo su mi radili 2 dana obican detox sa infuzijama i tabletama, inhalacije, masaze, spremali su me za procedure prociscavanja. Nisam imao krizu i spavao sam do posne, normalno jeo, druzio se sa ostalim pacijentima. 3. dana je pocela neka nervoza i nekakve neprijatnosti. Odmah sam dobio inekcije i pocela je glavna terapija ciscenja. Osecao sam se dobro kad sam se probudio. Za nekih sat vremena je prosla pospanost i posao sam u sobu. Vec sledeceg jutra sam prosao testove, a narednog dana su mi stavili cip na 3 meseca. Stvarno kao sto su mi i rekli, nisam imao nista od krize!
J.P.

 

Ispovest bivšeg narkomana


Hteo sam da podelim svoju pricu sa drugima kako bi mozda neko pronasao sebe u toj mojoj prici I shvatio da je droga pakao. Mnogi

su mi savetovali da cutim, ali ja sam odlucio da ispricam tu svoju pricu, jer na kraju krajeva ja sam preziveo heroin, a to je ogroman uspeh ma kako se to nekima cinilo ponizavajucim. Oni koji su preziveli rak su heroji, pa zasto ne bi bili I mi koji smo preziveli heroin? Ono sto sam naucio je da je heroin pronasao mene u trenutku kad sam bio slab I da nisam ja kriv, naucio sam da oprostim sebi…
Necu da pricam o svom detinjstvu, jer je ono sigurno bilo kao i hiljade drugih, da preziveo sam i blokadu i bombardovanje, ali opet, ko u Srbiji nije? Sve je to pocelo pri kraju bombardovanja, kada su moji roditelji bili zauzeti svojim problemima kako da prezivimo sledeci dan, a ja sam bio prepusten tumaranju ulicama dok nisu zasvirale sirene. Vec sam se navikao na zvuk aviona, pa sam cesto ostajao na ulici I za vreme uzbuna I govorio majci da sam kod ovog ili onog druga I da sam oprezan i blabla… Ma I roditelji su oguglali na sve sto se desava, valjda se covek na sve navikne. Meni je bilo strasno dosadno tog treceg meseca bombardovanja, bez ikakvih obaveza (bio sam brucos) i nista nije moglo da me zabavi, isto drustvo, isto zezanje, isto sedenje po podrumima kad se moralo.
Jednom smo drugar I ja posli na neku zurku koju su organizovali neki novi likovi i tamo smo se upoznali sa heroinom. Zuti je bio na stolu I redom su usmrkivali, a onda dali I nama po mrvicu i umesto da kazem, ma necu I odem odatle, jer sam znao par narkomana onako iz vidjenja i znao sam da niko normalan s njima nece da ima posla, ali da li zbog alkohola ili zbog atmosphere, tog trenutka mi se cinilo da mogu da se ludo provedem bas zahvaljujuci tome sto cu probati nesto novo. Povukao sam I to je bilo to, pakao je poceo, a da ja nisam toga ni bio svestan. Mislio sam da sam probao samo taj jedan put I da nisam budala da zavrsim kao oni jadni dzankiji, ali ipak, kada sam se 2 nedelje kasnije nasao na nekoj novoj zurci, opet sam uzeo, kao jos samo sad I nikad vise. To se ponavljalo tako, kao slucajno da bih za nekih pola godine vec sam kupovao heroin. A da nisam ni primetio da sam se navukao. Mogu da stanem kad god hocu govorio sam i sebi i drugaru koji je bio sa mnom na onoj prvoj heroinom zapecacenoj zurci.
Cudno je to kako sam tonuo sve dublje u taj narkomanski svet, a da nisam ni primecivao, sve vreme sam mislio da mogu da stanem. A kada sam nekih godinu I po dana kasnije rekao sebi da je dosta I kada sam se umorio od smisljanja razloga zasto mi trebaju pare I par sitnih prevara drugara koji nisu bili navuceni, kada mi je krug prijatelja postajao sve uzi I kada sam sretao one narkomane kojih sam se pre gadio kod istog dilera, sinulo mi je da nesto nije u redu. Ispite nisam ni davao, pao godinu na faxu, nista me nije interesovalo, mogao sam da lezim danima u sobi i da izlazim samo da nadjem sledeci dop. Toliko sam se navukao da sam nekako i uspevao da vidim da vise nisam ja onaj stari.
Otisao sam kao na letovanje sa drugarom na planinu, u njegovu vikendicu I tamo smo se skidali. Vec sam saznao sta nas otprlike ceka, odgledao onaj film o narkomanima sa uzasom I gadjenjem i ko zna cime jos, ali opet nisam bio spreman za ono sto je sledilo. Takve muke nisam mogao ni da sanjam, toliko je gadno, bolno, jadno da necu ni sad da pisem o tome. Sta ce mi ta informacija, ko hoce vise o tome da zna, neka pretrazi net. Trajalo je 5 dana I izdrzao samo zato sto nismo tamo znali gde da nabavimo, a nismo mogli da izadjemo da trazimo, jer nismo licili na ljude…
To je bio prvi put, prvi od 5 puta skidanja na suvo i 3 puta uz medicinsku pomoc. Od svega toga, treci I poslednji put je bio stvarno bezbolan. Nisam ni osetio nista od krize za tih 7 dana detoxa, dobijao sam lekove I infuzije, gledao TV u luksuznoj bolnickoj sobi I bilo mi je stvarno dobro. Na kraju sam dobio svoj prvi implant I posle toga sam krenuo na 7 dana intenyivne psihoterapije po ruskoj metodi koji su mi promenili zivot iz korena. Seanse su bile raznovrsne i drugacije od svega sto sam do tada iskusio. Bilo je to nesto toliko intenzivno da reci ne mogu da opisu, telesni osecaji pomesani sa emocijama i na kraju oslobodjenjem. Lezim, a cini mi se da levitiram, opustenost I istovremeno kao da se prociscava dusa od sve prljavstine nakupljene za sve ove godine. Setio sam se I detinjstva i one radosti koju sam tada osecao, proziveo sam neke najgadnije situacije u svom narkomanskom zivotu, situacije za koje sam mislio da ce me zauvek proganjati, a za vreme seanse to kao da je izletelo iz mene I ostao sam samo ja koji prasta sebi I koji zna da zasluzuje da bude srecan. Mnogo, mnogo toga je proslo kroz mene za tih 7 dana koje se mogu meriti sa 7 godina mog zivota na dnu, ali sa sa potpuno suprotnim efektom. Za tih 7 dana sam se ocistio I vise od toga, heroin I droga su mi postali toliko strasni da ne samo da nemam zelju za heroinom, vec se plasim I samu rec da napisem, a kamoli izgovorim. Na kraju Infoturn terapije je dosao I sok koji je stavio tacku na i. To kao da je stavilo nekakvu blokadu u meni, psihicki, da ne mogu ni da razmisljam o drogi, cak i da hocu. Cudno nesto, ali ja mogu da kazem da je to ono sto je meni promenilo zivot.
B.J.

 

 

 Holandija


Slovenija


Srbija


Sjedinjene Američke Države


Bosna i Hercegovina


Belgija


Holandija


Makedonija


Holandija


Francuska


Crna Gora


Srbija


Srbija


Srbija


Austrija


Srbija